lauantai 22. joulukuuta 2012

Kotitekoinen sinappi

Janet pyysi multa reseptiä itsetehtyyn sinappiin. 
Päätin viime jouluna ottaa riskin ja kokeilla tehdä itse sinappia. Ollaan aikaisempina jouluina saatu äitin työkaverin tekemää sinappia, joka on ollu kaikkien suurta herkkua.
Selailin eri sinappireseptejä ja meinasin tuskastua. Variaatioita oli miljoonia. Joissain oli konjakkia, joissain raakaa viinaa. Löysin kuitenkin yhden varsin simppelin reseptin, jota päätin kokeilla ja se osottautui nappivalinnaksi! Sinappi oli viime joulun menestys, ja isovelin mielestä pikkusiskon sinappi oli parempaa kuin äitin työkaverin tekemä. Sinappi ON VÄKEVÄÄ ja aavistuksen makeaa. Viime jouluna teit kahta eri versiota, samalla reseptillä, mutta vaihtelin sokerin määrää.

Sinappi
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2dl sinappijauhetta (Colman´s)
2dl sokeria
2rkl balsamiviinietikkaa
ripaus hienoa merisuolaa

Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään ja lisää kiehautetun kerman sekaan. Keittele hiljalleen noin viisi minuutta. Kannattaa sekoitella koko ajan ettei nappaa pohjaan. Lisää balsamiviinietikka ja suola ja VOLA! 
Ps. Mun eka sinappisatsi oli ihan superjäykkää, lusikka jäi pystyyn ;)
Ps. Silmät saattaa alkaa vuotamaan jos pitää naaman liian lähellä kattilaa!

Yhestä satsista tulee kaksi tuollaista isoa pilttipurkillista. Meillä tais mennä näitä viime jouluna 4kpl!

12 kommenttia:

  1. Itsetehdyt sinapit on ihan NAMM!! Mä en tiedä millä ohjeella se mun maistama sinappi on tehty, mut se on aavistuksen kans makeaa ja voittaa kauppojen sinapit mennen tullen :)
    Ja aivan ihanasti oot noi purkit koristellut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä Turun sinappi kalpenee itsetehdyn rinnalla :)

      Poista
    2. Mahtaakohan ohje vaiheesta puuttua kohta "laita kananmunat joukkoon" ;) en ihmettele jos siitä tulikin vähän sakeaa ilman kananmunia:)

      Poista
    3. Mahtaa ;) Kananmunat on kyllä ollu aina joukossa, joten siitä ei oo johutunu ;)

      Poista
    4. Ja täytynee vielä lisätä, että mikäli ne kananmunat olis puuttunu, niin sinappi ei olis ollu sakeeta vaan luirua ;)

      Poista
  2. Kiitos paljon tästä reseptistä! Pitää heti ottaa ylös ja tekaista joku päivä itsekin :)

    VastaaPoista
  3. Kuuluko sinapista tulla kokkareista? Vai kananmunako hyytyi? Kuuluuko kananmunakin keittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sen kokkareista kuulu olla. Kananmunatkin keitetään (sama aika mitä koko sinappi porisee).

      Poista
  4. Hej. Kauanko sinappi säilyy?

    VastaaPoista
  5. Hei kauanko sinappi säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Sinapin luvataan säilyvän jopa kuukauden, kun sitä säilytetään jääkaapissa. Meillä on koko satsi mennyt aina viikossa :)
      Tuosta ylläolevasta ohjeesta multa puutuu se kanamunien lisääminen. Tässä siis ohje, jossa on muistettu kaikki kohdat ;)
      Joulusinappi

      2dl sinappijauhetta (itse käytän aina Colman´sin jauhetta)
      2dl kuohukermaa
      2dl sokeria
      2 kananmunaa
      2rkl balsamiviinietikkaa

      Sekoita sokeri ja sinappijauhe keskenään
      Kiehauta kerma
      Lisää kerman joukkoon sokeri-sinappijauheseos ja kananmunat
      Keitä hiljalleen noin viisi minuuttia, koko ajan sekoittaen. (Allekirjoittaneella on useampi satsi palanut pohjaan)
      Lisää lopuksi suola ja balsamiviinietikka

      Poista