lauantai 19. tammikuuta 2013

Paketti ÄlvsbytaloltaSaatiin viime perjantaina Älvsbyltä paketti, joka sisälsi eri materiaalivaihtoehtoja. 
Älvarin peruspakettiin kuuluu neljä eri sävyistä laminaattivaihtoehtoa, mutta me ollaan päätetty ottaa laminaatit muualta, kun noista ei mikään miellytä meidän silmää.
 Keittiön runko ja kodinkoneet meille tulee Älvarin puolesta, mutta kaapin ovet haetaan Ikeasta. 
Kylppärin seinät ja lattia meillä tulee kokonaan Älvsbyltä, löytyi sekä seinä- että lattiamateriaalit mitkä miellyttää meitä kumpaakin. Paketissa oli myös kaksi tapettikirjaa, jotka oli meille täysin hyödyttömiä sillä me laitetaan seinäpinnat itse.
 Se mitä meillä jää (meidän omasta päätöksestä) itse tehtäväksi on keittiönkaappien asennus, seinäpinnat (myös vessasta ja kodinhoitohuoneesta), lattian asennus ja saunan maalaaminen. Älvsby tekee kaiken muun meidän puolesta, kivijalkaa myöden. 
Meille tulee siis talomalli Melatar, jonka muuttovalmis hinta on 128 022e. Meillä hinta tulee tuosta jonkinverran nousemaan muutamien lisävalintojen vuoksi, mutta saadaan hyvitystä niistä mitä ei Älvarilta oteta. Lisävalintoina meillä on mm. isommat olohuoneen ikkunat, erilainen kodinhoitohuoneen ulko-ovi kuin vakiomallissa, muotoon puristetut sisäovet, lisäikkuna kylppäriin ja keittiöön jotain pientä. Älvarin vaatekaapit jätetään kokonaan ottamatta, ja otetaan tilalle jotain muuta.
Ollaan sovittu talotoimitus viikolle 21, mutta jostain syystä Kauhajoen tehdas hosuu tilausta ja tuputtaa viikkoa 14. Vaasan edustajan kanssa kuitenkin sovittiin että talotoimitus tulee viikolla 20, enää siis 17 viikkoa ;)
Meillä on nyt kahdeksan kuukautta vuokra-asumista takana. Aika on menny ihan vallattoman nopeasti, tuntuu että oltais vasta muutettu tänne. Muistan sen kaiken ahdistuksen mikä mulla oli kun tiesin että pitää mennä väliaikaisesti vuokralle, ja kerrostaloon. Tää ei kuitenkaan oo ollu hassumpaa. Ollaan viihdytty täällä varsin hyvin. Naapurit on mukavia ja pihapiiri rauhallinen. Bonuksena tietysti mun työmatka, jonka kävelee minuutissa ;)
Parempaa vuokrakämppää ei olis voinu saada!

2 kommenttia:

 1. Voi että oon kade! En rakentamisesta niinku rojektina ;D mutta uudesta talosta. Vähänkö teillä on sit ihanaa!!

  BTW, kurkkaa mun blogiin. Siellä on sulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, kai ;) Mä en jaksa enää odottaa!!

   Minäpä käyn kurkkimassa!

   Poista