tiistai 23. heinäkuuta 2013

Materiaalivalinnoista: KorkeakiiltovalkoinenMeidän kotoa löytyy paljon korkeakiilto valkoista. Se miellyttää mun silmää todella paljon, se on tyylikäs, yksinkertainen ja näyttävä. Mutta mitä sen kestävyyteen tulee onkin sitten aivan toinen asia..Meidän keittiönpöytä on korkeakiilto valkoinen ja sen kansi on jo valitettavasti naarmuilla. Naarmuja tulee todella herkästi ja näkyy selvästi kiiltävällä pinnalla. Naurettiinki Janin kans että meillä ei varmaan saa lapsivieraat istua keittiönpöydän ääressä ollenkaan tai sitte ne saa käyttää muovisia lautasia ja kuppeja ;) 
Mä oon niin tarkka ja hysteerinen tuon pinnan kans, ja yritän vaalia sitä parhaani mukaan. Oon laittanu tuon Aalto- vadin pohjaankin kumitassut ettei naarmuta pöytää.
Pinta on onneksi aina vahattavissa jos naarmut alkaa pahasti häiritsemään. Herkästä pinnasta huolimatta en kadu materiaalivalintaa lainkaan, sillä en vois kuvitellakkaan meidän keittiöön minkään muunlaista pöytää.10 kommenttia:

 1. Mä kans tykkään ihan hirmuisesti korkeakiiltovalkoisesta ja seuraavaan kotiin tuleekin ihan varmasti sitä. Harmi, jos se on niin kulutusherkkä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin harmi :/ Mutta silti en vaihtaisi sitä pois ;)

   Poista
 2. On kyllä komea keittiö :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös keittiön ruokapöytä korkeakiiltovalkoista, samoin keittiön kaapisto. Naarmuja, todellakin, tulee hyvin helposti. Sanoit tuossa, että pinnan pystyy vahaamaan. Millasella vahalla? :) Meidän pöytä on jo n. 4 vuotta vanha ja voisin kokeilla vahata sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitan ettiä tuon pöydän hoito-ohjeen ja laitan sulle sit viestiä :)

   Poista
 4. Hei!
  Meillä on uusi keittiönpöytä seuraavana hankintalistassa, ja olen jo pitkään kuolannut korkeakiiltovalkoista pöytää. Epäilyksenä kuitenkin on ollut sen siistinä pitäminen. Jääkö pöytään helposti paljon sormenjälkiä yms? Saako olla koko ajan pyyhkimässä? Entä kerääkö paljon pölyä eli onko ns. sähköinen pinta? Mä niin tahdon tuollaisen pöydän, ja nyt pitäisi saada mieskin vakuutettua, että se sopii meille, eikä vaadi liikaa hoitoa!:D

  -Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mervi!
   Korkeakiiltovalkoinen pöytä on kyllä helppo pitää puhtaana. Sitähän ei saisi pyyhkiä lainkaan kostealla, vaan kuivalla mikrokuituliinalla. Mä oon kyllä välillä pyyhkässy kosteella, jos on ollu joku tahra ku eihän semmonen lähde muuten kunnolla pois :o
   Sormenjälkiä siihen ei kyllä jää, meidän pöydässä on ollu joitakin rasvasia läiskiä, ne ei näy kovinkaan hyvin vaan niitä pitää tiirailla valoa vasten ihan pöydän tasolta. Kaikki likatahrat suositellaan pyyhittäväks heti, ettei pöytä imase niitä.
   Ainut miinus tuo arka pinta. Suosittelen kyllä hommaamaan jonkun lasikannen pöydän suojaksi. Se mekin aiotaan tehdä sitten kun pöytä on siinä kunnossa että vahataan se uudenveroiseksi. Tokihan noissa pöydissä on varmaan suuria laatueroja. Meillä on olkkarissakin korkeakiiltovalkoinen pöytä ja siihen ei oo kyllä jääny mitään jälkiä.

   Poista
 5. Luin blogiasi ja huomasin tämän postauksen. Meilläkin on korkeakiilto pöytä, joka on todella naarmuilla ja ollut meillä vajaa 2 vuotta. Sanoit että sen voisi vahata. millä vahalla vahataan pöytä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissakin huonekaluliikkeissä (ainakin Askossa) myydään ihan korkeakiiltopinnoille tarkoitettua vahaa :)

   Poista