lauantai 28. joulukuuta 2013

Byebye Christmas!

Tietokone on ollu vistusti kiinni, puhelin äänettömällä ja kamera laukussa.
On aika hyvästellä joulu ja ottaa vastaan uusi vuosi, joka tuokin heti tammikuussa mukanaan isoja muutoksia elämään. 
Joulumieli oli tänä vuonna kyllä täysin kateissa, ja missään vaiheessa ei tuntunu JOULULTA. Silti takana on ihanat, rennot ja läheisten ihmisten täyttämät päivät. Mun joulumielen puuttumiseen on vaikuttanu suurilta osin ulkona vellova keli. Vettä on satanu paljon, tuulee ja on pimeetä. Moni on lohduttanu itseään sillä että "joulu on silti sisällä". Meilläkin oli kotona valkea joulu, mutta olis ollu niin ihana lenkkeillä lumisissa ja talvisissa maisemissa, käydä pulkkamäessä ja muuten vaan nauttia talven lumosta. Aattoaamuna nukuttiin myöhälle ja nautittiin rauhassa aamupala ja avattiin toisillemme ostamat lahjat. Puolen päivän aikaan mentiin saunomaan ja kun tultiin saunasta huomattiin että naapurit oli käyny jättämässä joululahjan meidän kuistille. Mä en ollu yhtään varautunu moiseen, joten Jani lähti vielä pikaisesti käymään kaupassa, onneks ABC on aina auki ;) Tein vielä yhden satsin sinappia, josta sai laittaa purkin naapureiden pakettiin. 
Kolmen maissa suunnattiin mun vanhemmille syömään. Tarkotus oli ensin, että ollaan kotona, mutta kun sitä joulumielä ei ollu niin ajattelin että äidin ruokapöydästä sitä löytyy edes hitusen. Mun veli oli myös meidän kanssa syömässä ja viettämässä aattoa. Ruuan jälkeen lepäiltiin hetki, avattiin paketteja ja juotiin kahvit, jonka jälkeen tultiin pikaisesti käymään kotona ennenkuin siirryttiin toiseen kohteeseen. Ilta meni mun siskon ja sen perheen luona. Koska jouluaatto oli yhtä menemistä paikasta toiseen, päätettiin me kuluttaa joulu- ja Tapaninpäivä täysin kotosalla olemiseen. Joulupäivänä ollaan löysäilty, lähes koko päivä meni sohvan pohjalla Netflixistä sarjoja kattoen. Välillä käytiin lenkillä ja katettiin joulupöytä, sit taas pikasesti sohvalle hyvään asentoon. Tapaninpäivänä puolestaan mun vanhemmat oli meillä syömässä ja viettämässä aikaa. Kaikeinkaikkiaan ihanat kolme päivää takana, vaikka ne ei tuntunutkaan joulun pyhiltä. Kamera ei oo ollu lainkaan käytössä joulun pyhinä, joten valitettavasti ainoat kuvamateriaalit on vaan Instagram-matskua.
Aatonaattona kävin ostamassa muutaman hyasintinkin joulufiiliksen toivossa. Niiden tuoksusta tuli niin lapsuuden joulut mieleen <3
Mites teidän joulu? Löytyikö joulumieltä?
Nyt alkaa paluu arkeen ja jääkaapista löytyy taas tästä eteenpäin juhannukseen asti rahkaa, jauhelihaa, kanaa, kasviksia, raejuustoa ja niin edespäin.
1 kommentti:

  1. Löytyi joulufiilis, en tiedä mistä se tuli heti joulukuun alkaessa, mutta jostakin se tuli :) vaikka lunta ei ollut maassa, niin sisällä oli jotenkin niin tunnelmallist.. :) paluu arkeen koittaa onneksi vasta torstaina, ihanaa :)

    VastaaPoista