sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kahvikehrät

Kahvikehrät on helppo tehdä, mutta ne on melko aikaa vievät sillä kohotus vaatii oman aikansa. Omasta mielestäni kahvikehrien taikina on paljon helpompi kaulita kuin esimerkiksi korvapuustitaikina. 

Kahvikehrät 20kpl

150g pehmeää margariinia
6dl vehnäjauhoja
1dl kylmää maitoa
50g hiivaa
2 kananmunaa
2rkl sokeria

Täyte
100g pehmeää margariinia
100g tomusokeria
3tl vaniljasokeria

Voiteluun kananmunaa ja päälle raesokeria

Nypi pehmeä margariini ja jauhot muruksi (saa nyppiä todella pieneksi). Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää murun sekaan. Vispaa kananmunat ja sokeri kevyesti keskenään ja lisää muruseoksen joukkoon.
Tällä välin tee täyte. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän margariinin sekaan.
Kauli taikina ja levitä täyte päälle. Rullaa ja leikkaa noin 3cm paksuja viipaleita. Laita viipaleet leivosvuokiin ja anna kohota liinan alla noin kaksi tuntia. Liian lyhyt kohotus saa kahvikehrät repeilemään paistovaiheessa. 
Kun kehrät ovat kohonneet voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes kehrät ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn.


2 kommenttia:

  1. Kiitos Maija selkeästä ohjeesta :)Tuli ihania herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! :) Täytyis tehdä itsekin taas pitkästä aikaa.

      Poista