sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Valokuvausta opettelemassa

Tänään vietettiin vaasalaisten blogitovereiden kanssa yhteinen kolmetuntinen valokuvauskurssin merkeissä. Ammattivalokuvaaja oli kertomassa meille valokuvauksen saloista. Minä (kuten varmasti moni muukin) kuvitteli ennen kurssia osaavansa käyttää kameraansa suht hyvin, mutta toisin kävi. Kurssi oli todella hyödyllinen, nyt tiedän mikä merkitys valotusajalla ja ISO-luvulla on. Aukon arvo oli entuudestaan jo suht hyvin hanskassa ;) Mä oon näitä samoja asioita koittanu opiskella netistä, mutta en oo tajunnu niistä mitään. Kurssilla niistä kerrottiin todella selkeästi ja yhdessä harjoiteltiin niiden säätöä ja katsottiin miten jonkun arvon muuttaminen vaikuttaa kuvaan. Totesin vaan että tarvitsen uuden objektiivin kameraan. Kiitos vinkistä Emma ja Sannis!
Kurssi järjestettiin yhden bloggarin kauniissa kodissa, kiitos Janica! Janica oli myös järjestänyt meille pientä purtavaa kahvin kanssa. Kodials tarjosi meille mm. erilaisia vihanneksia, hedelmiä, juuressipsejä, seesamileipää, luomusuklaata, raakapatukoita ja Aroman leipää.
Alla hieman kuvia Kodialin tarjoamista herkuista :)

Kodial sijaitsee Singsbyssä. Kodial viljelee luomuvihanneksia ja kasvihuoneiden yhteydessä on tilamyymälä, joka on täynnä herkullisia luomutuotteita. Kodialin tavoitteena on viljellä korkealaatuisia vihanneksia jotka ovat sekä maukkaita että puhtaita ja kuluttajalle terveellisiä.
Kodialin juuressipsit oli aivan liian hyviä!  Tästä lähtien meillä herkutellaan niillä viikonloppuisin, enää ei paahdeta manteleita tai osteta tavallisia sipsejä ;) Vapuksi täytyy hakea muutama pussi.
Myös Suklaaparatiisi sponssasi meille kahviherkkuja, tarjolla oli suklaakonvehteja. Valkosuklaa-tyrni ja tummasuklaa-tyrni konvehdit oli ihanan raikkaan makuisia, ei yhtään liian makeita. Mun makuhermoon iski paremmin tummasuklaa.


Suklaaparatiisi tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä suklaan ystäville. Suklaaparatiisin tuotteet on valmistettu laktoosittomasta voista ja kermasta. Suklaaparatiisi järjestää myös suklaatastingeja ryhmille ja tekee tuotteita myös tilauksesta. Tilaustuotteita ovat mm. perinteisen täyte- ja voileipä kakut sekä erilaiset leivonnaiset. He tekevät myös fantasiakakkuja, jotka suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Oli kyllä kaikin puolin loistava kurssi, kiitos Anulle joka piti kurssin. Kiitos Kodial. Kiitos Suklaaparatiisi. Kiitos Janica. Kiitos Jonna kurssin järkkäämisestä. Kiitos koko porukalle kivasta iltapäivästä. Osan kanssa tavataan toukokuun lopussa yhteisen Uumajan matkan merkeissä. Säästäminen on alkanut ;)

6 kommenttia:

 1. Noihin valokuvauksen saloihin uppoutuu kyllä ihan täysin.. Minullekin oli aluksi kaikki aivan hepreää, enkä oikein meinannut saada mistään kiinni.. Vaikka kuinka luin, niin en pystynyt ymmärtämään. Kaikki alkoi aueta sitten, kun aloin säätää kameran asetuksia ja koitin, mitä tapahtuu valotusaikaa ja ISO-arvoa muuttamalla jne.. Sitten yhtäkkiä kaikki onkin loogista! :) Sisällä illalla kuvatessa välillä tuskastuttaa se, että kuvista uhkaa tulla liian hämäriä.. Ei voi pidentää valotusaikaa, koska silloin kuva helposti tärähtää, mutta ei voi myöskään suurentaa aukkoa kauheasti, jotta terävyysalue ei lyhene liikaa. Viimeiseksi keinoksi jää nostaa ISO-arvoa, mutta silloin kuvista tulee helposti kohinaisia.. Jalustaakaan ei oikein ehdi käyttää lapsia/tilanteita kuvatessa. Muuten jalusta on ollut tosi hyvä hankinta, koska silloin pystyy pidentämään valotusajan pitkäksi ja kuvista tulee kirkkaita ja valoisia, mutta kuva ei tärähdä niin kuin vapaalla kädellä kuvatessa.. Kun vain olisi aikaa, niin haluaisin taas opetella lisää, minulla ihan vasta perusjutut hallussa..! Kivaa viikkoa ja antoisia harjoitteluja!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis kyllä hommata jalusta ihan ensitöikseen! Näiden oppien avulla on hyvä lähteä harjottelemaan, ja miettiä mahdollista jatkokurssia jonkun ajan päähän. Sain kyllä ihan uuden kipinän valokuvaukseen :)

   Poista
 2. Onnistuneita kuvia! ;) ite en oo edes ehtiny avaan läppärii eilisen jälkeen, koska lähin suoraa miittingistä treenaileen ja sen jälkee kärsin koko illan migreenistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ajoin tunsin kyllä itteni niin TYHMÄKS! :D

   Poista
 3. Laitoin sinulle haasteen - haluaisitko jakaa top vitosesi?! :) Löytyy täältä: http://kotivalossa.blogspot.com/2014/04/lemppareita-top-5-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn katsomassa! :) Mä oon niin huono tekemään noita haasteita, mä aina unohdan ne! Nyt koitan olla kärppänä ;)

   Poista