torstai 26. kesäkuuta 2014

Canon EF 50mm f/1.8 II

Pitkään olen pohtinut ostavani uuden objektiivin Olympuksen PEN:iin, mutta pääydin kuitenkin ostamaan objektiivin Canoniin. Syynä siihen oli edullisempi hinta. Olen testaillut objektiivia nyt parin päivän ajan ja olen aivan myyty. Tästä ihastuksesta seuraa toki väistämättä se, että myös PEN:iin on saatava uusi objektiivi jossain vaiheessa. Uudella objektiivilla otetut kuvat ovat paljon valovoimaisempia ja niihin saa enemmän syvyyttä. Valotusaikaa on saanut lyhentää huomattavasti ja asetuksien kanssa onkin nyt vielä vähän hakemista.
Alla kaksi kuvaa, joista ensimmäinen on otettu uudella 50mm linssillä ja toinen Canonin mukana tulleella EF-S 18-55mm / 3.5-5.6 IS- objektiivilla. Valotusaika kuvissa on eri, sillä vanhalla objektiivilla valotusaikaa piti pidentää huomattava määrä, jotta kuvasta sai kirkkaamman.
Kiitos Pintariipaisuja- blogin Emma ja After the storm- blogin Sannis tästä objektiivi-vinkistä! Uuden objektiivin myötä saan nyt uusia ulottuvuuksia kuvaamiseen. Millään ei malttais pysyä erossa kamerasta :)

Canon 50mm f/1.8 II

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6

Canon 50mm f/1.8 II

4 kommenttia:

 1. Toi on kyllä hyvä!! Nyt valoisaan aikaan oon käyttänyt enemmän sitä vakioputkeakin, mutta syksyn tullen taitaa taas olla vaan yksi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun vinkkasit tästä, tää on ihan super! :)
   Ollaan menossa heinäkuussa asuntomessuille, mutta uskon että sinne en viitsi tällä kiinteellä linssillä lähteä. Vakioputkella on varmaan helpompi kuvata se reissu talojen osalta. Ei tarvi koko ajan ottaa jalkoja alleen.

   Poista
 2. Pitäsi kans ostaa vähän uutta tohon mun kameraan. Sit varmaan olis taas kivempi valokuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä uus objektiivi antaa aivan uudenlaista potkua valokuvaamiseen :)

   Poista