sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Karu totuus pihasta

Oon usein maininnu että meidän piha on vielä ihan täysin keskeneräinen. Moni silti tuntuu olettavan, että piha on tasattu ja siellä on nurmikko. Sitä se ei tosiaankaan ole. Tässä on teille kaunistelematon totuus siitä miltä meidän piha näyttää.
Meidän etupiha on iso ja takapiha jää suht pieneksi. Etupiha on se johon aiotaan panostaa oikein kunnolla.
Tällä hetkellä etupiha on näinkin karu:


Autotallin kohdalla komeilee kuoppa, puupinot retkottaa ja tavaraa on siellä sun täällä.

Meidän tontilla on kaksi isoa kiveä, josta tykkäät aivan todella paljon, ne on niin upeita!


Pihassa ollaan hyödynnetty paljon tontilla olevia luonnonmateriaaleja. Rajalle ollaan tehty kivimuuri ja takapihaa porrastetaan kivillä. Lisäksi meille tulee erillinen grillauspaikka pihaan, jonka penkit on tehty tontilta kaadetusta suuresta männystä."Pääterassi" meillä tulee etupihalle, johon rupee paistamaan aurinko kahden jälkeen ja paistaa aina iltaan saakka. Terassi tulee kiertämään talon sivusta (kodinhoitohuoneen oven kohdalta) eteen ja se tulee olemaan kahdessa tasossa. Terassin pohja on saatu tasattua, joten nyt sen osaa hahmottaa jo paremmin.Takapihalle tehdään vaan pieni terassi ja laitetaan jotain istutuksia. Sitä en oo vielä sen kummemmin suunnitellu.

Miten ihanaa oliskaan joku aamu herätä ja huomata että joku on laittanu pihan valmiiksi! No, onneks tässä ei oo kiire mihinkään, hiljaa hyvä tulee ;)
Koirat ainakin nauttii kun pihassa on jos jonkinlaista multa- ja täytemaakasaa.
Koirat kun rymyää pihassa päivisin, niin on turha ihmetellä miksi meillä ei valkoiset sukat pysy kauaa valkosena ;)

4 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä pikku hiljaa.. Meilläkin on ihan kesken, vaikka nurmikko onkin laitettu. Tällä hetkellä isäntä tekee autokatosta ja sen yhteyteen tulevaa lämmintä varastoa. Ja mun pitäis tehdä havupenkkejä ja tilata laattoja ym..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tässä oo kiire mihinkään! :) Suunnittelu on ihanaa, vielä kun pääsis toteuttamaan kaikki ja mieluiten heti!

   Poista
 2. Hiljalleen se siitä valmistuu, ei kai sitä kaikki heti voi valmiina olla. Jos olisi, niin mulla olisi aprvekkeella oikea paratiisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D
   Joo, eihän tässä oo kiire mihinkään. Tuleepahan ainakin mietittyä tarkkaan mitä laittaa mihinkäkin.

   Poista