torstai 10. heinäkuuta 2014

Blogilounaalla Segliksessä

Tiesittekö, että Seglis on Vaasan vanhin ravintola? Mä en tiennyt, mutta nyt tiedän sen, ja paljon muutakin Segliksestä.
Olimme eilen meidän mahtavan blogiporukan kanssa Segliksessä, heidän tarjoamallaan lounaalla. Seglis sijaitsee Vaasan Vaskiluodossa aivan upeissa merisissä maisemissa. Tuo aivan ihana merihenkisyys näkyy myös Segliksen sisustuksessa, josta huokuu seilori- teema. Olin alkuun ajatellutkin pukeutua paikan hengen mukaisesti Henri Lloydin mekkoon, mutta koska päivä oli niin kuuma, sain unohtaa tuon haaveen. Mielelläni olisin lounastanut terassilla, josta tuo kaunis merimaisema avautui, mutta se oli oletettavastikin aivan täynnä.
Lounaalla oli tarjolla lasagnea, kahta vaaleaa kalaa (turskaa ja kampelaa), uusia perunoita, perunasalaattia, vihersalaattia lisukkeineen sekä maissia. Se mikä Segliksen lounaasta tekee vähän erikoisempaa, on se että ruoat eivät ole vesihauteessa. Kokki paistoi ruoan asiakkaiden silmien alla, ja ne oli tarjolla suurilla paellapannuilla. Tämä takaa sen, että esimerkiksi juuri se kala on koko ajan tuoretta. 

Segliksen omistaa Gustav Wasa, ja Seglis on heidän ns. kesäduuni. Gustav Wasa on tällä hetkellä remontissa, mutta omistaja Kim Hellman raotti meille hieman GW:n tulevaisuutta. Tulevaisuudessa sieltä saa mm. pienpanimotuotteita sekä lounasta.
Segliksessä tanssitaan edelleenkin kesäisin häitä, omistajan mukaan kesäisin on keskimäärin noin 15 häät. Muistan, että mekin pohdittiin Seglistä jatkopaikaksi, mutta se jäin vain pohdinnan asteelle. Segliksen maisemat on kyllä niin kauniit, että niissä kelpaakin viettää elämänsä tärkeintä päivää.

Oli kyllä varsin mukava aamupäivä, seura oli mitä mainiointa! Kiitos naiset ja kiitos Seglis.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Segliksen kanssa

2 kommenttia:

  1. Oi kun on mahtavat kuvat. Vähän kaukana noin minusta katsoen tuo paikka, mutta hyvältä se näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaasaa parhaimmillaan! :) Pitäis vaan useammin käydä tuolla puolella kaupunkia.

      Poista