lauantai 13. syyskuuta 2014

Vuosi ilman uusia vaatteita

Hei taas, pitkästä aikaa! Kuluneella viikolla työt ja jumpat on vieny niin paljon aikaa, että kone on ollu lähes koko viikon sammuksissa, kamerasta puhumattakaan.
Sitten asiaan.. Siivouspäivän kunniaksi Facebookissa julkaistiin tapahtuma "Vuosi ilman uusia vaatteita". Kampanjan tarkoituksena on tehdä yhdessä ympäristöteko. Vuoteen ei osteta uusia vaatteita, vaan lainataan kavereilta tai ostetaan second handina. Kamppis ei koske sukkia ja alusvaatteita, ja vuoden aikana sallitaan jokaiselle kolme hairahdusta. Jäin pohtimaan omia kulutustottumuksiani luettuani kampanjasta. Mietin mitä kaikkea mulla jo on, ja tulin siihen tulokseen että mä en oikeasti TARVITSE yhtään mitään. Syksyksi ja talveksi on kaikki tarvittava. Varmasti myös kevääksi ja kesäksi. Tykkään haastaa itseni, joten päätin osallistua kampanjaan. Kotona en saanu hirveen kovaa luottoa, vaan mies uskoi että kestän korkeintaan kolme kuukautta. Mä aion näyttää, että mä kestän. Ainakin melkein sen vuoden. Yhden hairahduksen ainakin tulen kampanjan aikana tekemään, sillä tänä talvena aion ostaa lenkkeilyä varten Ice Bug- kengät! Luulen, että kevät tulee olemaan se kaikkein haasteellisin aika. Kampanjan aikana oon huomannu, miten helposti silmä osuu kaikkiin vaatemainoksiin, ja miten usein tulee selattua eri verkkokauppojen vaatetarjonnan. 
Ja hei, tässä kampanjassa ei mainittu mitään laukuista! ;)
Onko lukijoissa joku, joka on osallistunut kyseiseen kampanjaan?


9 kommenttia:

 1. Hei, ompa mielenkiintoista :) Itsekin törmäsin tuohon haasteeseen, mutta en usko pystyväni täysin olemaan ilman vaateostoksia kokonaista vuotta. Sen sijaan pystyn ostamaan enemmän vaatteita käytettynä (ostan jonkin verran jo nyt esim. huutonetistä), voisin kiinnittää enemmän huomiota laatuun ja....pieniä asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostan kans nyt jo jonkun verran kirppareilta. Ja oon viimeisen vuoden ajan kiinnittäny enemmän huomiota vaatteiden laatuun. Less is more! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tsemppiä tässä tarvitaan, ja paljon! :D

   Poista
 3. Sulla on ihan mahtava blogi ! sait uuden lukijan :)

  <3 : leave-world.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Kiva kun löysit tiesi blogiin, toivottavasti viihdyt!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hei täähän oli kiva haaste! :) Toteutan heti, kun oon saanu päätettyä ne seitsemän esinettä!

   Poista
 5. Hei!

  Kuulin tästä mahtavasta ajatuksesta “VUOSI ILMAN UUSIA VAATTEITA”. Aiheen tiimoilta haluaisin kertoa, että olen julkaissut omakustannekirjan nimeltä NYKYNAISEN ASU MATEMATIIKKAA, jonka tarkoituksena on antaa selkeä ja yksinkertainen ratkaisu siihen miten 24 vaatekappaleesta voidaan muodostaa 432 asua tai 32 vaatekappaleesta voidaan puolestaan muodostaa 992 asua ja 40 vaatekappaleesta peräti 1900 erilaista asua tyylistä riippumatta ja jos on jo entuudestaan ollut pukeutumisessaan kutakuinkin tyyli ja väri uskollinen, niin ei ole tarvetta hankkia uusia vaatteita moneen vuoteen.
  Jos varastossa sattuu olemaan paljon vaatteita, kirjan systeemin mukaan voi rakentaa itselleen kaksi tai kolmekin kokonaista puvustoa. Asusteilla voi vielä luoda vaihtelua kuhunkin asuun aina tarpeen ja tilanteen mukaan.
  Jos kirja kiinnostaa sen löytää helpoimmin käymällä sivustolla tosiunelma.jimdo.com
  Sieltä löytyvät tiedot ja linkit kirjojen tilaamiseksi.
  Kirjaa on saatavana samasta paikasta myös englanninkielisenä nimellä DRESSING MATHEMATICS OF A MODERN WOMAN.

  Terveisin

  Terttu Paul

  VastaaPoista