torstai 15. tammikuuta 2015

Mitä kuuluu "Vuosi ilman uusia vaatteita"- projektille.

Niin.. Kestihän sitä tasan kaksi kuukautta, jos sitäkään. 
Sitten törmäsin täydelliseen Hilfigerin untuvatakkiin, muutamaan college- paitaan, kenkiin, Áhkkán ihanaan viininpunaiseen talvitakkiin, ja muutamaan muuhunkin vaatekappaleeseen. 
Pakko se on myöntää, että ei musta oo tollaseen, tähän sopisikin hyvin kulunut lausahdus "mihin sitä tiikeri raidoistaan pääsisi".
Tänä vuonna aion kuitenkin seurata omaa rahan kulutustani pitämällä kirjaa kaikista vaate- ja asusteostoksistani koko vuoden ajan. Nettipankissa on semmoinen toiminto, josta näkee mihin rahaa on tililtä kuukauden aikana mennyt. Siinä on eriteltynä mm. asumiskustannukset, vaateostokset ja auton ylläpitoon mennyt rahan. Sen lisäksi haluan kuitenkin pitää omaa eriteltyä kirjanpitoa vaateostoksista, jotta näkee konkreettisesti mihin se raha on mennyt, oliko ostos oikeasti tarpeellinen vai ei. 
Mun mielestä on mielenkiintoista saada tietää kuinka paljon rahaa vuoden aikana menee vaatteisiin ja asusteisiin (kenkiin, laukkuihin, koruihin, kelloihin). Tällä hetkellä kirjanpito näyttää vielä puhdasta nollaa ;)
Nyt olisi myös se aika vuodesta, kun olisi hyvä käydä vaatehuone läpi, ja laittaa kaikki "ylimääräinen" kirppikselle myyntiin. Ajattelinkin ottaa tämän illan urakaksi käydä vaatehuoneen läpi ja kuvata myyntiin menevät tuotteet FB- kirppikselle.

Tästä innostuneena ajattelinkin tehdä blogin puolelle jo monessa blogissa näkyneen koosteen vuoden 2014 ostoksista. Niistä parhaimmista ja niistä jotka ei menny ihan nappiin.

3 kommenttia:

  1. Mä oon laittanu kans nyt tammikuussa ylös kaikki ostokset pakollisten menojen lisäksi.. mielenkiintoista nähdä kuinka paljon menee "turhaan".

    VastaaPoista
  2. Munkin pitäis alkaa pitää ihan tosissaan kirjaa menoista, uskon että jo se ajatuskin siitä kirjaamisesta aiheuttais sen, että ne turhimmat ostokset jäis tekemättä! :D Pidin joskus ruoka-päiväkirjaa, ja silloin ei tullut syötyä herkkuja kun en vaan millään halunnut kirjoittaa vihkoon suklaapatukoita yms :D

    VastaaPoista
  3. Mulla oli joulukuussa sama ajatus, jäisin shoppailulakkoon... tammikuun tullen... ajatukset kuitenkin muuttui :D Enhän mä siihen kyennyt :P

    VastaaPoista