sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Julkisivu-uutuuksia Älvsbytalolta

Älvsbytalo Melatar
Älvsbytalolle on tullut kaksi julkisivu-uutuutta. Toinen niistä on Moderni City- paketti, joka julkaistiin talvella. City- paketti on saanut alkunsa Älvarin Jyväskylän asuntomessujen mallitalosta ja sen suosiosta. City- pakettiin kuuluu 19-asteen murrettu harjakatto, pääsisäänkäynnin lippakatto ja korotettu seinälinja. Ensimmäiset City-paketilla lisävarustellut talot nousee keväällä Uuteenkaupunkiin ja Jyväskylään.

City- pakettia ei siis ollut saatavilla silloin kun me tehtiin talotilaus. Jos se olisi ollut saatavilla, niin olisimmeko ottaneet sen? City- paketti on mun mielestä kaunis, ja tykkään sen modernista ilmeestä. Se ei ole silti liian moderni, etteikö sopisi myös maaseudulle. 
Jotenkin silti pidän enemmän tästä vanhasta mallista, ja sen "tupamaisuudesta". Vaikka muuten oonkin modernin ystävä, niin tässä asiassa olisin varmasti menty vanhan mallin mukaan. Pitkät päätyikkunat makuuhuoneiden päätyyn on kyllä semmoset, jotka nyt ehdottomasti ottaisin, jos asiaan voisi vielä vaikuttaa!  


Kummanko itse valitsisit?
MelatarÄlvsbytalo

Kaikki kuvat Älvsbytalon sivuilta. Talomallina meidänkin valitsema Melatar.

6 kommenttia:

 1. Uusi on kiva, mutta vanha miellyttää omaa silmää enemmän :) meille tulee kesällä Lohiatar, nyt on alkanu kaduttaa, kun ei otettu tuota kapeaa päätyikkunaa. En tiedä, oiskohan vielä mahdollista muuttaa kun lupakuvat on piirretty ja lupakin myönnetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin teidän talo tulee? :)
   Tuossa vaiheessa mä kyllä varmaan ottaisi yhteyttä kunnan rakennusvalvontaan ja kysyisin selviäiskö pelkällä rakennuslupamuutoksella ikkunan kanssa. Tuo päätyikkuna on kyllä aivan ihana. Harmittaa tosi kovaa, että meillä ei oo semmosta.

   Poista
 2. Talon pitäisi tulla heinäkuun ekalla viikolla, aika tuntuu kulkevan todella hitaasti eteenpäin ;) tehtaan puolesta lisäikkunan ehtisi vielä tilata, jonkin verran tulee lisäkustannuksia ja tosiaan rakennuslupaan pitäisi muutos hakea, ilmeisesti ei montaa kymppiä maksaisi. Onko teillä kylppärin ja wc:n matot enemmän mustan värisiä vai tummanruskeat? Kuvissa näyttää, että ne ois lähes mustat, mutta ainakaan nyt ei ollu vaihtoehtona kun tummanruskea ja pari harmaata, jotka aika vaaleita molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan niin elävästi tuon tunteen! Alkuun tuntui, että aika kului niin hitaasti, mutta sitten yhtäkkiä olikin jo pystytyspäivä. Tsemppiä! :)
   Mä kyllä ottaisin lisäikkunan/ikkunat jos se vielä olisi mahdollista.
   Meidän kylppärin ja wc:n matot on ne ruskeat, mutta mun silmään ne on kyllä mustat tai ainakin lähes mustat. En mä niistä kyllä ruskeaa saa sit millään :)

   Poista
 3. Molemmat on ihania, mutta kyllä tuo vanhempi miellyttää silmää enemmän :) Voi vitsi, meilläkin unelmana joskus päästä rakennuttamaan oma talo. Olisi niin ihanaa tehdä talosta alusta asti oman näköinen!

  -Tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teidänkin unelma vielä jonain päivänä toteutuu! :)

   Poista