sunnuntai 28. elokuuta 2016

TOIVEPOSTAUS || Lastentarhanopettajan työpukeutuminen

Sain eräältä kollegalta toiveen tehdä postauksen lastentarhanopettajan työpukeutumisesta. Aihe oli mielestäni sen verran mielenkiintonen, että päätin tehdä siitä postauksen, vaikka se eroaakin täysin oman blogin linjasta. En koe olevani mikään kummonen pukeutuja, joten tämmöisten postausten tekeminen ei oo mikään ihan piece of cake.

Kaikkein eniten arvostan työpukeutumisessa käyttömukavuutta. Työpäivän aikana pitää kyykkiä, kumartua, nostella ja kyetä istumaan lattialla. Vaatteet ei saa puristaa mistään, eikä saa tulla tunne, että joku paikka vilkkuu. En tykkää myöskään siitä, että vaatteita pitää "korjailla" koko ajan, nostella housuja/ laskea paitaa. Pitää myös varautua siihen, että vaatteet saattaa olla päivän jälkeen sormiväreissä, maidossa, mustikassa, puurossa tai IHAN MISSÄ VAAN, joten ykköset päällä en töissä ole.

Sanotaanko, että mun "perustyöpukeutuminen" koostuu aika pitkälle farkuista ja neule/collegepaidasta. Collegepaitoja kaapista löytyy ehkä enemmän kun oikeesti edes tarvisi, mutta ne on töissä mukavan rentoja. Myös chinot on aika näppärät ja mukavat jalassa.
Tunikat ja neulemekot. Käy kesäisin hyvin leggingsien kanssa ja talvella villasukkisten kanssa. Ihanan rentoja ja "helppoja" päällä.
Usein, tosi usein on myös niitä aamuja kun vedän jalkaani collegehousut tai jotkut rennosti istuvat housut, ja niiden kaveriksi valikoituu usein huppari tai jokin perus trikoopaita. Varsinkin syksyä ja talvea kohden tämä pukeutuminen taas lisääntyy, sillä ne on sitten taas niin mukavat pitää myös ulkovaatteiden alla, toisin kuin farkut.


Värejä käytän oikeastaan aika laidasta laitaan, jopa sitä valkoista. Vaikka tälläkin hetkellä yhdessä valkoisessa paidassa on iloisen vihreä tussitahra, mutta tämän "vaaran" olen tiedostanut kun olen paidan päälle laittanut :)

Kantapään kautta opittua..

- ei beigejä/ vaaleita housuja kurahousupäivänä
- ei ponchoa, sen on vaan koko ajan tiellä, tai jopa lautasella.
- ei kulutettuja farkkuja, saatat saada kummastelevia toteamuksia siitä, että sun housut on vähä rikki.

Kaikkein tärkeintä mielestäni on se, että sulla itsellä on hyvä olla niissä vaatteissa, mutta säädyllisyys tulee kuitenkin aina muistaa. Ja vaatteet kannattaa katsoa valmiiksi jo illalla, ettei aamulla tule hoppu, niinkuin allekirjoittaneelle usein käy. Taidankin ruveta miettimään mitä sitä taas huomenna pukisi päälleen ;)4 kommenttia:

 1. moi! ekaa kertaa sun blogissa käymässä. collegepaita on sellainen vaate, jota ei oo tullut viime vuosina käytettyä, mutta sehän olisi oikeastaan aika kätevä vaate....pitääpä hankkia sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kätevä, suostittelen hankkimaan! :)

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta! Kiva lukea pukeutumisvinkkejä töihin, itsellä kun on aina mielikuvitus lopussa työpukeutumisen suhteen :D Omaa persoonaa on vaikea tuoda esiin työpukeutumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva jos siitä sai jotain irti :) Toi on kyllä niin totta! Omaa persoona on kyllä vaikea tuoda työpukeutumisessa esille.

   Poista