keskiviikko 3. elokuuta 2016

Viikonloppu Helsingissä | SUNNUNTAI

Heräsin sunnuntaiaamuna jo ennen kaheksaa, ja koitin herätellä Jania. Kaveri totes, että haluaa nukkua vielä pienen hetken, joten päätin sitten päivitellä Instagramia. Otin treenivaatteet mukaan, ja tarkotus OLI käydä hotellin salilla ennen aamupalaa, mutta se sitten jotenkin jäi vain ajatuksen tasolle. Puoli yheksän herätin Janin hotelliaamiaisen kiilto silmissä. Grand Marinan aamiainen oli varsin kattava ja monipuolinen, tuoreita hedelmiä oli moneen lähtöön. Sulateltiin aamupalaa hetki, jonka jälkeen pakattiin tavarat kasaan ja kirjauduttiin hotellista ulos. Mun auto oli parkissa hotellin edustalla, jonne jätettiin tavarat ja lähdettiin kävelemään kohti Bulevardia. Instagram- seuraajat näkivätkin mikä yllätys odotti kun avasin auton takaluukun, takaluukun välissä oli KAHDEKSAN koppakuoriaista, joista kaks oli varsinaisia jättiläisiä. Ei varmaan jääny koko Katajanokalle epäselväks, että mun autossa oli jotain sinne kuulumatonta :D

Sunnuntaina oli tarkoitus vain kierrellä ja katsella nähtävyyksiä. Matkan varrella poikettiin parissa putiikissa.


Tämä sisustaja meni karkeesti sanottuna sekasin astuessaan Granitiin. "Apua, mä en tiedä mistä mä alottaisin, niin paljon kaikkea ihanaa". Granit oli sisustuskauppa mun mieleen, niin paljon tyylikästä ja omaa silmää miellyttävää tavaraa. Maltoin kuitenkin mieleni, ja mukaan tarttui vaan kaksi kynää, joilla voi piirtää peileihin ja laseihin.
Jani halus käydä Stockalla hakemassa itsellensä tuoksun, ja minä kuuliaisena vaimona kuljin vaan perässä ;)

Kiertelyn ja putiikkien jälkeen lähdettiin kävelemään kohti Tuomiokirkkoa ja Helsingin kaupunginmuseota. Museum of Broken Relationships oli koskettava ja meni ihon alle <3 Kierroksen jälkeen oli pakko saada rutistaa omaa rakastaan. Miten onnekas sitä onkaan, kun on saanut rinnalleen luotettavan ja rakastavan kumppanin. Jos oot lähiaikoina Helsingissä, niin kannattaa ehdottomasti uhrata pieni hetki aikaa kyseiselle näyttelylle. Museokierroksen jälkeen päätettiin startata auto kotia kohti. Ajotus ei olis voinu olla parempi, sillä kun päästiin autoon taivas aukesi ja rupesi satamaan. 

Saatiin kotimatkalle vielä kuningasidea, käydään Tampereen Ikeassa hakemassa paistinpannu ja koirille rotat. Nää "käydään nopsaa Ikealla"- lausahdukset ei koskaan pääty hyvin. Kuten varmasti arvata saattaa, autossa oli kotimatkalla myös muutakin kuin ne rotat ja paistinpannu. Tavaraa oli silti kuitenkin vaan niin vähän, että päästiin pikakassalle, kun puolitettiin ostokset ;)

Meillä oli kyllä varsin mukava reissu, ja paljon ehdittiin nähdä Helsinkiä viikonlopun aikana. Ollaan oltu sielä kyllä kunnon turisteja Google mapsiemme kanssa :D  Mä oon monesti sanonu, että voisin kesät asua Helsingissä, mutta mä oon kyllä niin henkeen ja vereen pikkukaupungin kasvatti. Oli kyllä mukava palata takasin piskuiseen Vaasaan.
Ensi kesänä Suomenlinna, Löly, Hernesaarenranta ja Allas Sea Pool. Siinä välissä täytyy kyllä käydä katsastamassa Vaasan oma Scandic. Ollan oltu sielä viettämässä hääyötä kun se oli vielä Kantarellis. Mielenkiintosta olis nähdä, miten ilme on muuttunut siitä, jos on.

KIITOS HELSINKI!

Ps. Saatiin Perhosena lennän- blogin ihanalta Jennalta paljon vinkkejä reissua varten. Mm. Museum of Broken Hearts olisi mennyt meiltä kokonaan ohi ilman Jennaa. Ihanaa kun on olemassa niin avuliaita ihmisiä <3 

4 kommenttia:

 1. Postaustoiveena vinkkejä lto:n työpukeutumiseen. Tv. College :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei olipas kiva idea, kiitos! :) Toteutukseen menee!

   Poista
 2. Ihanaa kun teidän Helsinki-vierailu oli onnistunut! On niin kiva lukea ulkopaikkalaisen fiiliksiä omasta kotikaupungista - niin oppii itsekin omasta kaupungistaan lisää! :) Olisipa ollut ihana törmätä, mutta ehkä vuoden päästä voitais törmätä ihan tarkoituksella. ;)

  VastaaPoista