sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Makuuhuoneen uusittu päätyseinä

Olin jo pitkään kypsytelly ajatusta makuuhuoneen päätyseinässä olevan tapetin poistamisesta. Jokin aika sitten kysyin mieheltä, koska saan ruveta repimään tapettia irti, vastaukseksi sain "sitten kun tiedät mitä laitat tilalle". No hommahan eteni niin, että siitä lähettiin maalikaupoille saman tien, ja tapetin poisto alkoi. Makkarin päätyseinä oli meidän kodin viimeinen tapetoitu seinäpinta. Siinä oli sama tapetti, joka meillä oli myös olohuoneessa, ennen sen pintaremonttia. Halusin makuuhuoneeseen ihan täysin mustan seinän, ja päädyttiin Tikkurilan Black sisäseinämaaliin. Blackin luvataan olevan puolihimmeä, mutta se kiiltää kyllä erittäin ikävästi. Silmä on ehkä jo vähän tottunut siihen, mutta se ei ole kyllä puolihimmeätä nähnytkään, ennemminkin se on mielestäni puolikiiltävä. Meillä on keittiön välitilassa Teknoksen puolihimmeä musta maali, joka on Tikkurilaa  huomattavasti himmeämpi. Tikkurilan Blackia en kyllä suosittele, jos et halua seinäpinnan kiiltävän.Kirjastossa käydessäni lainasin sieltä Ilona Pohjalaisen "Kotisi kertoo- millainen olet ja mitä vedät puoleesi"- kirjan. Kirjassa Pohjalainen kertoo mitä kodin värivalinnat kuvaavat ihmisestä. Mustasta Pohjalainen kertoo mm. seuraavaa: musta peittää, auttaa sulautumaan massaan, kertoo haavoittuneisuudesta ja on nykyajan rautahaarniska, jonka sisällä ihminen luulee olevansa turvassa. Musta ei päästä ketään lähelleen, mutta sen sisään vähitellen hukkuu. Tai sitten voi nukkua mustan suojassa kuin karhu pesässään. Pelokkaat ihmiset tarvitsevat mustan turvaa. Kun päivänvalossa ei uskalla, pimeässä uskaltaa. Kodissaan ja vaatetuksessaan mustaa suosivilla on erittäin paljon luurankoja kaapeissaan.
Kirjan lukeminen sai aikaan kyllä varsin hilpeää hihitystä, mä en kyllä usko sitten tippaakaan siihen, että kodin värivalinnat kertovat ihmisestä yhtään mitään. Tai sitten tarttee alkaa kysymään mieheltä, mitä luurankoja sen kaapista mahtaa löytyä ;)
Jos ei nyt oteta tuota seinäpinnan kiiltoa huomioon, niin olen kyllä varsin tyytyväinen uuteen seinäpintaan. Musta tuo ryhtiä ja raamit huoneelle.


 
 

4 kommenttia:

 1. Ihastuin paitsi seinän väriin mutta myös tauluun sängyn yläpuolella. Mistä se on ostettu? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Taulu on tilattu Desenio- verkkokaupasta. On siis erillinen printti, johon tilasin kehykset samasta liikkeestä :)

   Poista