tiistai 29. marraskuuta 2016

Soodataikinakoristeet


Testasin viime sunnuntaina paljon puhutun soodataikinan. Taikina oli yksinkertainen tehdä, mutta keittovaiheessa saa olla tarkkana. Olin kuullu, että jos taikinaa keittää liikaa, murenee se kaulittaessa. Tätä pelätessä otin taikinan ilmeisesti liian aikasin levyltä, sillä se oli erittäin tahmaista ja kauliminen vaikeaa. Loppuvaiheessa kun homma alkasi sujumaan, loppui taikina kesken. Soodaa näihin menee aivan älytön määrä, mutta kannattaa ehdottomasti testata. Yhdestä satsista taikinaa sain tehtyä 13 sydänkoristetta.

Soodataikina:
1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa 
1,25 dl vettä

Ainekset sekoitetaan keskenään ja keitetään niin kauan kunnes seos on puuromaista. Taikinan annetaan jäähtyä hetki kattilassa ja kun taikina alkaa olla kiinteää, siirrä se kulhoon. Voit pyöritellä taikinasta pallon. Laita kostea liina päälle, ja siirrä taikina hetkeksi jääkaappiin. Kun taikina on kunnolla jäähtynyt, on se valmis leivottavaksi. Taikinaa ei saa kaulia liian ohueksi, muuten koristeet kipristyvät. Voit huoletta jättää taikinan 0.5cm paksuiseksi. Koristeet voi kuivattaa uunissa, tai ihan vain pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti