maanantai 6. marraskuuta 2017

Lukijatoive; Miten treenaaminen ja uudet elämäntavat saivat alkunsa

Sain eräältä lukijalta toiveen kirjoittaa siitä, miten treenaaminen ja uudet elämäntavat saivat alkunsa. 
Tämä oli mielestäni hyvä postausajatus, ja samalla oli itse mukava kelata asioita taaksepäin ja muistella mennyttä.

Hommasin salijäsenyyden syksyllä 2012. Minulle tehtiin saman vuoden keväänä iso jalkaleikkaus, ja päätin että kun kivut ovat historiaa, haluan aloittaa jonkin liikuntaharrastuksen. Joukkupelaaja en ole koskaan ollut. En myöskään kykene mihinkään missä pitää kilpailla, sillä olen niin kilpailuhenkinen ihminen, jolle häviäminen on liian iso kolaus. Niinpä päätin hypätä ryhmäliikunnan maailmaan. Kävin alkuun vain erilaisissa jumpissa; bodypumpissa, spinningissä ja RVP:ssä. Jossain vaiheessa uskaltauduin salin puolelle vähän nostelemaan painoja ja säätämään vipuvarsilaitteiden kanssa. Pitkään tein näitä kumpaakin rinnakkain.
 

2013 tuli talon rakentaminen, pakkaaminen ja muutto. Silloin oli niin monta rautaa tulessa samanakaisesti, että salilla käyminen jäi pitkäksi aikaa. Silloin jopa irtisanoin hetkellisesti kuntosalijäsenyyteni, mutta tulin katumapäälle kuukauden sisällä siitä. Vuoden lopulla aloitin taas pikkuhiljaa kuntoilun, ja se oli pitkän aikaa säännöllisen epäsäännöllistä.

2015 tammikuussa isä nukkui pois kaksi kuukautta syöpädiagnoosin jälkeen. Silloin aloitin taas käymään säännöllisesti salilla, ja treenasin pääsääntöisesti salin puolella. Painojen liikuttaminen ja kunnon hikitreeni auttoi surun käsittelyssä. Sitä jaksoi myös käydä sen kaiken paremmin läpi kun piti omasta kunnostaan huolta. Pari vuotta kävin salilla, mutta varsinaisen treenaamisen aloitin tammikuussa 2017. Parin vuoden salilla käyminen ei tuottanut toivottuja tuloksia, joten päätin aloittaa verkkovalmennuksen, joka sisälsi treenit ja ruokavalion kymmenen viikon ajaksi.

2017 vuoden aikana on tapahtunut se suurin muutos ja kehitys. Mä olen hyvin tunnollinen ihminen, joten koin että minun "pelastus" oli tämä tarkka ruokavalio ja treeniohjelma. Noudatin niitä tunnollisesti koko kymmenen viikon ajan, ja huomasin samalla kasvattaneeni itselleni selkärangan. Tajusin syöneeni aiemmin aivan liian vähän treenimäärään nähden. Ja se onkin monen salillakävijän kompastuskivi.
Kun tämä kuntosali ja fitnessbuumi somessa alkoi, en seurannut minkäänlaisia fitnessblogeja. Sillä suoraan sanoen en ymmärtänyt sitä elämäntyyliä lainkaan. Muistan joskus sanoneeni, että en koskaan tule punnitsemaan ruokiani, sillä se on mielestäni älyttömintä mitä olen koskaan kuullut. No, nyt ollaan siinä tilanteessa, että kotona käytän ruokani vaa`an kautta, ja tiedostan tulleeni sellaiseksi ihmiseksi, joita en vielä muutama vuosi sitten voinut ymmärtää. Tiedän, että tämä asia jakaa paljon mielipiteitä, ja niitä saakin olla. Mutta nyt tajuan sen itse, että koskaan ei tulisi kummastella ja halveksua toisten toimintaa, kun ei tiedä mitä se oikeasti on. Minä olen saanut tästä valtavan paljon energiaa omaan arkeeni, ja minä nautin tästä täysillä. Salilla en jaksaisi käydä, jos en oikeasti nauttisi siitä mitä teen. Tästä on tullut minulle elämäntapa, josta en voisi kuvitellakaan luopuvani. Tämä on minulle kovin tärkeä asia, ja olen saanut toteuttaa sitä nyt myös muulla tavalla, kuin vain omalla treenaamisella. Syksyn ajan olen ollut mukana Fitverstaan PR- tiimissä. Tiimissä olemisen myötä olen saanut testata heidän verkkovalmennuksiaan, ja saan olla mukana kehittämässä heidän tuottamia palveluita.
Tällä viikolla olen mukana myös eräässä toisessa jutussa mikä liittyy treenaamiseen ja hyvinvointiin. Siinä astun oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta niin kuin sitä sanotaan: "great things never came from comfort zones". 
Tämä vuosi on ollut huikea, ja se on tuonut nyt loppuvuodesta mukanaan uusia mahtavia juttuja, missä en olisi koskaan kuvitellut saavani olla mukana. Innolla odotan uutta treenivuotta ja sitä mitä se tuo tullessaan.

"Keholla on rajat. Tahdolla ei. Tahto nostaa sinut itsesi yläpuolelle."
TAHTO

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Arvostan kyllä sitä miten oot saanut tehtyä liikunnasta tavanomaisen ja pysyvän osan elämää. Itselle se aloittaminen ja siinä pysyminen on niin vaikeaa kun ei saa sitä tahdonvoimaa! Isäsi ylpeänä katsoo pilven reunalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoista, aivan tuli tippa linssiin <3

      Poista